TV 3 & Razali Agus

Pemecatan Razali Agus tanpa sebarang alasan. Razali mendakwa memberi perkhidmatan terbaik sepanjang khidmatnya.

Apakah sebenarnya Razali dipecat atau tidak disambung kontrak? Mengikut sumber Unisel, Razali sebenarnya dalam tempuh percubaan (probation kali ke dua). Sudah semestinya pihak UNISEL berhak menamatkan khidmatnya. Notis sebulan bergaji, yang diberikan pada Razali sudah memadai dan tidak bercanggah dengan Akta Hubungan Perindustrian.

Agak lucu bilamana Dato’ Professor Razali Agus membuat mengadakan sidang akhbar tersebut di Kompleks Belia Selangor. Exco Belia adalah Tan Sri Khalid Ibrahim. Klik link untuk menonton sidang akhbar Razali Agus.

Advertisements

One Response

  1. zinkan kami merujuk kepada pemecatan NC Unisel seperti yang tersiar di media cetak dan eletronik. Dalam kppr membincangkan kemelut UNISEL terutama salah laku TNCnya, kami dikejutkan dengan pemecatan NCnya pula. Lantas, Tan Sri mengumumkan pemangku jawatan tersebut iaitu Prof. Dr. Khalifah Othman. Tahniah YAB Tan Sri Khalid. Kepeutusan yang cukup ‘bijaksana’. Pemenangnya ? Suku-sakat UMNO Selangor terutama penyokong mantan MB KT.

    Tahniah kerana bejaya mengecewakan para penyokong PR yang bermati-matian menykong Tan Sri selama ini. Kami turut sama-sama kecewa ketika pilihanraya kecil Ijok … turut bergembira ketika kemenangan PR di Selangor. Secara ikhlas, kami amat mengharapkan keajaanPR yang amat-amat hebat. Namun …. setelah lebih 100 hari … muncul pelbagai masalah … pelbagai desas-dus kedengaran tentang Tan Sri … kini timbul pula masalah UNISEL.

    Tan Sri … bukanlah niat untuk menyokong Dato’ Razali … kami tau sejarahnya di UM … segala masalahnya selama ini … apa yang dibuatnya di Ijok … tetapi berbaloikah memecat beliau ? mahupun menamatkan kontrak beliau … lupakah pemecatan artifak muzium tempoh hari ? PR terdedah lagi dengan serangan BN … Khir Toyo tersenyum sinis lagi …

    Mengapa tidak siasat secara mendalam apa yang berlaku di UNISEL. Telitilah apa yang sebenarnya berlaku … lihatlah dari akar umbi. Janganlah hanya percaya kepada orang-orang sekeliling Tan Sri yang selama ini turut membantu Khir Toyo. Cukuplah Tan Sri. Lupakan Tan Sri kepada pendokong reformasi 10 tahun lalu yang ramai dalam UNISEL? bagaimana dengan mereka yang baru berjinak-jinak dengan PR? Mungkinkah mereka beralih sokongan semula? Bagaimana dengan para pelajarnya ? Ramai pendokong PR. Tidak kurang juga yang berjuang semasa PRU12 untuk PKR. Masalah UNISEL tidak selesai dengan pemecatan Dato’ Razali. Malah bertambah masalah denagn tindakan terbaru Tan Sri. Maka kecewalah kami sekali lagi. Terima Kasihlah YAB Tan Sri Dato’ Abdul Khlaid Ibrahim. Dato’ Menteri Besar Selangor.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: