Mazlan Haron Lapor Dolah ke BPR

Ahli politik veteran, Mazlan Haron, bekas exo pemuda UMNO Malaysia, bekas ADUN LIndungan membuat laporan kepada BPR akan salahlaku rasuah yang di tujukan kepada Abdullah Badawi dan Najib.

Mengikut Mazlan, laporan itu dibuat bertujuan mengelakkan pemilihan UMNO akan datang bebas dari rasuah. Sebelum itu Kapten Zahar, Ketua UMNO PJ Selatan mendedahkan surat salahlaku Abdullah mengamalkan rasuah politik dengan janji jawatan kepada Najib Razak.

Dalam surat yang di terbitkan, Dolah disebutkan menggunakan JASA, sebuah agensi kerajaan di bawah Kementerian Penerangan sebagai platform berkempen.

Mazlan menegaskan bahawa jentera kerajaan telah digunakan, wang kerajan telah digunakan untuk kepentingan diri.

“Semua orang mahukan ‘clean election’ dalam UMNO”, kata Mazlan. Semua bukti telah diserah kepada BPR kata Mazlan apabila ditanya. Tonton Video

Ketika dihubungi melalui telefon Mazlan berkata bahawa ini adalah usaha terakhir untuk menyelamatkan UMNO yang sudah mereput.

Abdullah dan Najib diberitakan bertemu dengan pemimpin UMNO pelbagai peringkat di KUala Lumpur dan memberikan wang aku, kain pelikat dan penginapan kelas 4 bintang.

Menurut sumber Kuala Lumpur nilai pemberian yang berupa “door gift” adalah kira-kira RM250 seorang. Jumlah keseluruhan dikatakan mencapai jutaan ringgit. Pemberian “door gift” ini diberikan melalui syarikat pengurusan event yang mengatur program tersebut.

Apa yang mengejutkan, syarikat tersebut diberitakan milik kaum kerabat terdekat Dolah. Siapa yang membayar syarikat tersebut?

Dalam satu perkembangan lain, keputusan Rafidah memberikan jawatan Ketua Wanita kepada Shahrizat Jalil juga dikatakan serupa dengan modus operandi Dolah-Najib. Dengan janji ini, Rafidah tidak akan ditentang dalam pemilihan akan datang, sama sebagaimana janji Dolah menyerahkan kuasa kepada Najib.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: